flyer volador

Disseny d’una campanya de difusió que experimenta en la forma i recupera formes tradicionals de comunicació per difondre un espectacle de circ aeri de l’Escola Suïssa de Trapezi.

La idea era no penjar un altre cartell a les saturades parets de la ciutat, sinó entregar-lo en mà i convidar al públic personalment a anar a l’espectacle. Per això es va dissenyar un cartell que es convertia en un flyer, un avió de paper, per fer-lo volar cap al públic. I per fer volar els avions, i aproparse al públic, es va decidir sortir al carrer i que fos la pròpia companyia la que anunciés personalment el seu espectacle fent una intervenció a l’espai públic.

El disseny del cartell es va fer invertint-ne en procés habitual. L’espectador rebria el flyer en forma d’avió i hauria de poder llegir tota la informació des d’aquesta perspectiva. Així que, primer es va plegar el paper per construir l’avió i sobre els seus plecs es bolcaren els elements a comunicar. El repte era que al desplegar l’avió, els elements seguissin sent llegibles i comprensibles i, casi per sorpresa, així fou. D’aquesta manera son els plecs de l’avió els que es converteixen en la retícula del cartell.

El baix pressupost del que disposàvem va marcar també el disseny i la producció dels elements. Per abaratir costos, es reproduiria fent fotocòpies en blanc i negre sobre paper vermell, una solució creativa que fa que el projecte sigui honest amb les seves possibilitats.

resum cartell flyer

cartell-FELPAavio EST resum fotos1  

 

L’entorn en el que vivim, la ciutat, està carregat de soroll mediàtic, saturat d’impactes visuals i missatges publicitaris. El projecte revisa la forma i els suports de comunicació als que estem acostumats diàriament. El projecte reivindica la interacció amb l’usuari, l’aspecte més lúdic d’una comunicació cada vegada més freda i tecnològica. No fa pas tans anys, quant un circ arribava a un poble, un automòbil es passejava pels seus carrers anunciant amb un megàfon els dies d’actuació.

  Quant la gent em pregunta “i tu a què et dediques?”, sovint contesto ”al disseny de dia, i al circ de nit”. Aquest projecte  pretén unir aquests dos mons pels que transito.

About mariamolsosa

dissenyadora

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: